220502_Entrance view
220503_Internal view1.jpg
Preston Road, HA3
Extension | Alteration 

This beautiful piece of architecture was originally designed as a synagogue. As the congregation of the Church which now owns this facility has outgrown the existing space, an extension was required.

The brief was to extend the existing building in such a way that it maintained its overall height and aesthetics while tucking in a new floor within the roof to create a tiered seating space that could look over the main auditorium for larger services.

The existing ridge height was to remain with two box style wings on either side - clad in a considered copper roofing material which was intended to merge with the canopies of surrounding trees in the rear gardens of the residential zone surrounding the site.